۲۱ تیر ۱۳۸۸، ۱۱:۵۹

رعد و برق شدید شاتل ناسا را متوقف کرد

رعد و برق شدید شاتل ناسا را متوقف کرد

تلاش روز شنبه سازمان فضایی آمریکا برای پرتاب مجدد شاتل اندیور به منظور تکمیل ساخت ایستگاه بین المللی فضایی برای ارزیابی میزان خسارتهای وارد آمده ناشی از برخورد رعد با سکوی پرتاب بار دیگر ناموفق باقی ماند.

به گزارش خبرگزاری مهر، این ماموریت برای روز شنبه آماده شده بود. اندیور حامل قسمتی از لابراتوار ژاپنی کیبو بود تا با نصب آن در ایستگاه بین المللی فضایی دور جدیدی از آزمایشهای فضایی آغاز شوند.

سازمان ناسا از برخورد 11 رعد در نزدیکی نیم مایلی از سکوی پرتاب خبر داده است. شاتل اندیور از برخورد مستقیم رعدها در امان بوده اما نگرانی متخصصان از این بابت است که شاید میدان مغناطیسی ایجاد شده به واسطه رعدها به جریان موجود در سیستم الکتریکی موجود در شاتل آسیب رسانده باشد.

به گفته مایک موسز مدیر برنامه شاتل اندیور تا کنون هیچ نشانه ای از آسیب ناشی از برخورد رعد و برق در این شاتل مشاهده نشده است و همه چیز بی نقص به نظر می آید اما در عین حال تجهیزات زیادی وجود دارد که باید مورد آزمایش ایمنی قرار گیرند.

تاخیر جدیدی که در ماموریت اندیور به وجود آمده سومین تاخیری است که پرواز این شاتل کهنه کار ناسا را با اختلال مواجه ساخته است. ناسا ماه گذشته دو بار تلاش کرد که اندیور را راهی ایستگاه فضایی بین المللی سازد اما نشت سوخت هیدروژن مایع خطری جدی برای این شاتل و سرنشینانش به وجود آورده و سفر را به تاخیر انداخت. این اختلال هفته گذشته تعمیر شده و شاتل با آمادگی کامل برای آغاز ماموریتی 16 روزه به ایستگاه بین المللی در سکوی پرتاب قرار گرفت.

ناسا از نظر زمانی و بودجه برای اتمام ایستگاه فضایی بین المللی تا 30 سپتامبر 2010 با کمبود جدی مواجه است اما مقامات این سازمان اعلام کرده اند به هیچ وجه تحت تاثیر این کمبود زمانی و مالی امنیت ماموریتها را با خطر مواجه نخواهند ساخت و در صورت نیاز تقاضای زمان و بودجه بیشتر خواهند کرد.

این سازمان هشت ماموریت دیگر را با محاسبه ماموریت اندیور باید تا تاریخ ذکر شده به سوی ایستگاه بین المللی به انجام برساند. پس از بازنشستگی شاتلها، فضانوردان آمریکایی با کمک فضاپیمای سایوز به فضا سفر کرده و مسئولیت حمل فضاپیماها نیز به عهده راکتهای پرتاب روسی، اروپایی و ژاپنی خواهد بود.

بر اساس گزارش رویترز، ایستگاه فضایی بین المللی در ارتفاع 362 کیلومتری از سطح زمین در حال تکمیل است. در صورت شکل گیری ماموریت اندیور، یکی از هفت فضانورد آن، تیموتی کوپرا در ایستگاه باقی مانده و مهندس ژاپنی ساکن در ایستگاه نیز پس از پنج ماه به زمین باز خواهد گشت.

کد خبر 910509

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha